Zamieszczone przez witachu
Jakiego smartfona kupić?
Zwiń
X
-
2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
-
-
Ja polecam SIII mini, bardzo fajny telefon
Idealnie leży w dłoni, nie to co SIII, Wyświetlać AMOLED+ wypełnienie żelem pomiędzy dotykiem nie powoduje dziwnych odgłosów przy stukaniu w ekran.
Dla mnie na 6.
Ewentualnie moja ex budżetówka od Sony-Xperia J też fajny telefon, 1GHz na procku starcza żeby chodził płynnieKażdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Komentarz
-
-
Ja od kiedy kupiłem Nexusa 7 jestem fanem tej marki, dlatego wyposażyłem się też w Nexusa 4. Nie mam porównania do Sony czy HTC, nie mniej powiem, że:
- świetna jakość wykonania,
- stabilność i niezawodność,
- szybkość i płynność działania,
- bardzo przyzwoita bateria,
- bardzo szybkie nawiązywanie połączeń,
- atrakcyjna cena,
- dobry zasięg WIFI,
Generalnie, telefon jest goły. Nie posiada żadnej nakładki systemowej, czysty andek. Dlatego trzeba zacząć od pobrania niezbędnych aplikacji ze sklepu play.
Ekran wg mojej opinii jest ok. Na pewno wolę IPS od Amoleda.2004 Renault Thalia 1.4 RT,
Komentarz
-
-
od kilu miesięcy chodziła za mną wymiana telefonu... ponieważ na stare lata robię się leniwy, to nie chce mi się dźwigać dwóch telefonów (służbowego i prywatnego), tak więc od jakiegos czasu chadzam z dual simem. Pierwsze duale były ubożuchne więc czas było kupić coś ciut lepszego. Patrzyłem... szukałem... czytałem... i prawie się zdecydowałem na Samsunga Grand Duos, gdy odkryłem chinola !!! Jak ja nie cierpię chińskich podróbek !!! :twisted: a mimo wszystko zdecydowałem sie na ZTE V987
Póki co to telefonik jest nawet, nawet... zobaczymy co bedzie późniejIf we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez aro_40od kilu miesięcy chodziła za mną wymiana telefonu... ponieważ na stare lata robię się leniwy, to nie chce mi się dźwigać dwóch telefonów (służbowego i prywatnego), tak więc od jakiegos czasu chadzam z dual simem. Pierwsze duale były ubożuchne więc czas było kupić coś ciut lepszego. Patrzyłem... szukałem... czytałem... i prawie się zdecydowałem na Samsunga Grand Duos, gdy odkryłem chinola !!! Jak ja nie cierpię chińskich podróbek !!! :twisted: a mimo wszystko zdecydowałem sie na ZTE V987
Póki co to telefonik jest nawet, nawet... zobaczymy co bedzie później2004 Renault Thalia 1.4 RT,
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cztoZamieszczone przez aro_40zdecydowałem sie na ZTE V987
Póki co to telefonik jest nawet, nawet... zobaczymy co bedzie późniejIf we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Jeszcze przed zakupem LG P970 bylem zainteresowany jednym z modeli ZTE. Posiada funkcje takie same jakinne telefony, ale prawie za pol ceny.
Wczoraj byle w Galerii Jurajskiej i ogladalem te nowe smartfony. Najbardziej jednaak zainponowal mi starszy juz model od LG 4x z 4rdzeniowym prockiem. Zaden 1-2rdzenkowy nie chodzi tak plynnie jak LG 4X. Cena nowego co lekko ponad 1000zl. Uzywke mozna kupic ok 700zl. Pytanie tylko, czy na ten model beda wychodzily jakies nowe aktualizacje?
Wciaz choruje na SIII, ale jak na razie cena jak dla mnie zbyt wygorowana.
Komentarz
-
-
elpolacco, kup Nexusa 4 i bedzie pan zadowolony :twisted:
nowego kupisz w okolicach 1100/1200 zł,
najnowsze aktualizacje prosto od google'a (np taki S4 dalej ma Andka 4.2.2 a Nexus już 4.3) + wsparcie z xda + kernel franco
co prawda telefon już nieprodukowany bo google szykuje się do premiery Nexusa 5. Co do zajebistosci tego modelu mogę napisać tyle że po ostatniej obniżce cen wyprzedano wszystkie egzemplarze w google play.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez elpolaccoPytanie tylko, czy na ten model beda wychodzily jakies nowe aktualizacje?
na pewno warto -nawet jeśli nie planujesz obecnie roota czy custom romów- wziąć pod uwagę wsparcie "sceny"- nawet jeśli producent olewa, to i tak telefon żyje dalej, np. galaxy s 9000 (jedynka) czy motorola defy
co do IPS vs AMOLED - no tak, kwestia gustu; natomiast w momencie użycia telefonu w nocy jako nawigacja - tu AMOLED jak dla mnie wygrywa, bo świeci tylko to, co kolorowe, a nie całe podświetlenie wokół ramek ekranu (może i wrażliwy i czepliwy jestem, ale jadąc nocą nie lubię na środku przedniej szyby refleksów z nawigacji)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aro_40od kilu miesięcy chodziła za mną wymiana telefonu... ponieważ na stare lata robię się leniwy, to nie chce mi się dźwigać dwóch telefonów (służbowego i prywatnego), tak więc od jakiegos czasu chadzam z dual simem. Pierwsze duale były ubożuchne więc czas było kupić coś ciut lepszego. Patrzyłem... szukałem... czytałem... i prawie się zdecydowałem na Samsunga Grand Duos, gdy odkryłem chinola !!! Jak ja nie cierpię chińskich podróbek !!! :twisted: a mimo wszystko zdecydowałem sie na ZTE V987
Póki co to telefonik jest nawet, nawet... zobaczymy co bedzie późniejProwadzi NaviExpert Lifetime
Ostrzega Yanosik
Nagrywa Vicovation TF-2 EZ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adamusekjak ktos ma tak do 600 zl i chce cos nowego polecam Kruger&Matz Live.
adamusek - jeśli masz i używasz - napisz wrażenia. Jedną nogą jestem przy Kruger&Matz a drugą przy HTC One X (niestety tylko używanym za ok. 900zł. - bo nowy kosztuje tyle, co moje drugie marzenie SG III). Powstrzymują mnie tylko ewentualne braki aktualizacji, itp.
Komentarz
-
-
Biszczu, mogę nie pomogę bezpośrednio bo miałem jedną Xperię w życiu i bardzo szybko zalazła mi za skórę częstymi zwiechami, zwłaszcza podczas używania nawigacji i jej pożeraniem baterii, ale może poczytaj sobie o niej tutaj: http://www.mgsm.pl/pl/katalog/sony/xperiasp/
Komentarz
-
-
Biszczu, od tygodnia używam tej Xperii i mogę ją śmiało polecić. http://android.com.pl/recenzje-2/165...a-sp-recenzja/ tu masz recenzję ale nie do końca się z Nią zgadzam. Ostatni komentarz pod tym jest mój.
Telefon się jeszcze nie przywiesił a robiłem już z nim różne rzeczy. Zdjęcia robi poprawne, ale lustrzanka to to nie jest i nie po to go kupiłem. Klapka jest dobrze spasowana.
Bateria przy użytkowaniu z wyłączonym wifi i transmisja danych (włączam tylko jak potrzebuje kilka razy na dzień), sporo smsów, parę rozmów i 25min na nawigacji googla z włączoną transmisją danych i wyszło mi 3 dni na baterii
Komentarz
-
-
tak dla informacji:
samsung galaxy young nie działa w trybie rSAP
czyli nie będzie trybił z modułami BT w O2->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
doradzcie mi
niedlugo bede przedluzal umowe w orange i nie wiem zupelnie co wziac. teraz mam nokie e52 i chyba nadszedl czas na jakiegos smartfona... aparat ma miec : w miare wytrzymala baterie, gps ( z funkcja wylaczenia sciagania danych z neta ) , wifi ..
prosze takze o opinie nt nokii lumii, glownie chodzi mi o trwalosc, funkcjonalnosc itd...
.sprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
W kwestii Lumii, to mogę tylko powiedzieć, że jest to jeden z najlepiej wykonanych fonów.2004 Renault Thalia 1.4 RT,
Komentarz
-
-
w kwestii lumii mogę napisać, że mam dwójkę znajomych z lumiami - jedna 620, druga nie wiem jeszcze i rozmawianie z nimi to mały koszmarek - na bank w dobrym zasięgu sieci (centrum miasta/okolice), a słychać ich zazwyczaj jak z czasów stacjonarek na korbę na wsiach - w sumie jestem zawsze mocno spocony po tych rozmowach, bo połowy się muszę domyślać
Komentarz
-
-
Lumią 920 się bawiłem bo chciałem ją kupić ale jednak padło na Xperię SP. Jakością wykonania i leżeniem w dłoni muszę przyznać, że mnie zaskoczyła na +. Dodatkowo podobno nie idzie jej zawiesić i jest super szybka. Aplikacji podobno tez jest dużo i wszystkie są testowane przez Microsoft przed wpuszczeniem do marketu więc nie ma tam tyle śmieci co w Android Markecie.
Ale jednak dalej uważam, ze kafelki są dobre pod warunkiem, że jest to w menu a jest normalny pulpit na którym możesz dodać skrót do notatek, poczty i innych takich. W Windows 8 też tych kafelków nie używam. Ogólnie o Lumiach słyszałem dobre opinie. Chociaż mój wujek rok temu chciał ten telefon o beton rozwalić, ale to właśnie ze względu na te kafelki. Podobno są już poprawione.
Komentarz
-
-
Nie wiem czy to ma sie do wszystkich Xperii. jak juz pisałem wcześniej, życie wymusiło na mnie kupno telefonu dla młodego. Ma Xperię E. jak na jego katowanie non stop - zwłaszcza grami - jeszcze się nie zawiesił od ponad tygodnia. Fakt bateria trzyma max 1,5 dnia (moja E52 jest ładowana co 5 - 6 dni - ale ja korzystam z niej jak z telefonu, a nie jak z konsoli do gier). Jak non stop jest rozgrywka Fifa - to i bateria siada. Ale działa bez zarzutu - bez zawieszeń.
A jak strasznie zadowolony z mojej E52 (głównie z powodu darmowej navi) zaczynam mysleć o jakiejś Lumipozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
A piszecie o Lumi, że rozmowa jest słaba. Ja osobiście zaobserwowałem, że od ostatnich 2 - 3 lat wogóle jest gorsza jakosć rozmów. Sam kiedyś wysmarowałem maila do Orange i odpowiedzieli mi, że jest przeciążenie stacji przekaźnikowych. Coraz więcej komórek, a oni leją na to z góry. Twierdzą, że brak możliwości rozmowy z jednego miejsca nie stanowi naruszenia warunków umowy - mozna rozmawiać z innego miejsca. I mają to w dupiepozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Biszczumaciek30_pl, XPERIA SP ma wideorozmowy ? Bo Xperia L posiada a w niektórych testach widzę, że SP nie ma - więc zacząłem się gubić
Zamieszczone przez BiszczuW Xperia SP trochę obawiam się niewymiennej baterii
[ Dodano: Pią 20 Wrz, 13 01:07 ]
http://forum.android.com.pl/f844/wid...eria-z-284000/ Czyli chyba nie ma takiej możliwości.
Komentarz
-
Komentarz